2/6 – Resmål: Fåröns stugby
Måndagen den 2 juni var det så dags för årets första Måndagskörning. I strålande solsken samlades 14 ivriga mopedister i Badhusparken. Dagen till ära kom även en ny medlem i Moppers, Erik W på sin nyinköpta röda K50.
Kvällens resmål blev ute på Fåröns stugby, men först stannade vi till på Norrmalm och kollade in timmerstugan som håller på att byggas där.
Självklart gick inte utflykten helt problemfritt, Jocke fick punktering på sin Rex ute på Fårön och Erik hade lite motorstörningar på sin K50, för övrigt en likadan som han hade när han fyllde 15.
Jocke hade dock turen att få en ”ny” moped levererad till hemfärden, snacka om service.

9/6 – Resmål: Lomtjärn
Den här måndagen trotsade fyra tappra Moppers regnet och dom kyliga vindarna och styrde mopederna mot Lomtjärn. Ser ut som David skaffat sej en militärcykel med påhängare, den
hoppas jag syns i parken i sommar. I övrigt var det tydligen bara Puch som gällde denna kyliga kväll.

16/6 – Resmål: Degerberget
Måndagen den 16 juni samsade 15 moppers med myggen på Degerberget, trevligt som vanligt ända tills regnet började ösa ner.

23/6 – Resmål: Vattentornet, Munksund och varmkorv hos Anders Westerberg
Regnet till trots lockades 10 tappra mopedister till parken den 23 juni, kanske var det gratis varmkorv som drog eller så det utlovade beöket på vattentornet i Munksund. Att bestiga vattentornet krävde sin man, undertecknad blev lite svag i benen under bestigningen upp till taket, en del stannade nere på fast mark och vissa gav sej den på att ta sej hela vägen upp (en stor eloge till dej Mats). Väl uppe visade Anders oss hur det ser ut på insidan och berättade kort om hur tornet fungerade, sedan öppnade han luckan upp på taket och den magnifika utsikten över Munksund med omnejd.
På bilderna ovan ser ni i ordning, Furunäset, Kappa, Mossen, Grus å Makadams grustag och sist men inte minst SCA.
Efter denna upplevelse for vi alla hem till Anders där det bjöds på korv i det gigantiska uterummet. Mycket trevligt snack om allt mellan himmel och jord blev det och bland annat en liten mannekänguppvisning av Anders som synes på sista bilden.

30/6 – Resmål: Håkan Nyströms stuga på Fårön
Måndagskörningen den 30 juni blev en mycket uppskattad utflykt, nämligen till Ulla och Håkan Nyströms sommarstuga på Fårön. Där blev vi bjudna på grillade hamburgare, grillkorv och dricka. Inhyrd grillmästare för dagen var Christer Nyström.
Efter maten bjöds vi på kaffe och välsmakande fika.
På bilderna syns stugan med alla tillhörande byggnader samt all snickarglädje i form av miniatyrer av vattendriven kvarn, boningshus och broar, mm. Och naturligtvis läget vid vattnet gör stället fantastiskt. Håkan passade även på att visa sin gamla Ski Doo från 1964.  Lezo med nostalgisk blick,  Britt Nilsson kanske letar blåbär.

7/7 – Resmål: Garagebesök hos Anders Carlsson
Denna måndag den 7/7 begav sej 14 Moppers till Maran, Hortlax, för att göra ett garagebesök hos Anders Carlsson.
Som synes på bilderna ovan så är Anders garage minst sagt välutrustat, här finns det mesta. Ute på gräsmattan hade han radat upp sina tvåhjulingar, plus en trehjulig. Efter att garaget synats bjöds det på fika vid grillplatsen.
Tack Anders och Kerstin för att vi fick komma!

14/7 – Resmål: Garagebesök hos Janne Andersson och grillning vid Höträsket
I och med att det snart är dags för Mopedens Dag så tog vi denna måndag en tur till Janne Andersson som har den moppe som vi har tänkt lotta ut på Mopedlotteriet. Den är i perfekt skick för lotteriet, överlag bra skick men med lite småfix. Efter en rundvandring på ägorna åkte vi och grillade vid Höträsket.

21/7 – Inställt
Första Måndagskörningen för året som blev inställd. Det ihärdiga regnandet lockade inte ut någon att köra moped denna kväll, vad jag vet.

27/7 – Resmål: Tingsholmen
Denna strålande Julikväll begav sej en stor samling mopeder (14 stycken) till Tingsholmen för att grilla korv och diskutera, mestadels kring kommande Mopedens Dag.

4/8 – Resmål: Lomtjärn
Eftersom måndagskörningen till Lomtjärn i början på juni inte var så välbesökt så lades förslaget fram att vi skulle åka dit igen nu när vi var fler. 12 mopeder varav nästan hela familjen Westerberg var med vilket var mycket trevligt.

11/8 – Resmål: Fårvallning i Blåsmark
Måndag den 11 augusti blev det äntligen av, ett besök hos Irene och Lennart Viklund i Blåsmark. Där fick vi se en mycket proffsig uppvisning av hunden Elton och fåraherden Lennart. Irene beskrev de olika tävlingsmomenten och förklarade mycket bra om hundrasens egenskaper. Elton är en fem år gammal Border Collie som är mycket klok och duktig. Förutom fårvallning blev vi bjudna på kaffe, fika och korvgrillning. Trots det ostadiga vädret blev det hela 15 mopeder denna kväll, varav 5st kördes av damer.
Ett stort tack till Irene, Lennart och Elton för en trevlig kväll.

18/8 – Inställt
Åter igen en måndag där det, vad jag vet, inte blev någon körning. Regnet det bara öste ner.

25/8 – Resmål: Piteå Båtmuseum vid västra kajen
Dagens mopedutflykt var inte så lång men väldigt intressant, vi besökte Båtmuseet vid västra kajen. Där blev vi varmt mottagna av Tore Sandström som guidade oss runt bland alla gamla båtmotorer och tillbehör till dessa. Tore berättade om forna tiders säljakt och visade båtar och jaktredskap från den tiden. Han visade även ett pågående båtbygge i trä som man jobbar med under vintrarna. Som avslutning på kvällen visade Tomas Lindbäck hur man startar en gammal tändkulemotor.
Stort tack till Tore och Tomas för den intressanta guidningen.

1/9 – Resmål: Garagebesök hos familjen Larsson/Wahlvik
Dagens utflykt gick till Kråkkullen i Svensbyn där vi fick se en imponerande samling av veteranfordon. Tre stycken bilar i ett fantastiskt skick, en Dodge, en Plymouth och en Opel. En Heinkel Kabine motorcykelbil och en NV Hobby Roller samt ett flertal mopeder, Monark Monarped, Crescent Autoped, Husqvarna Novolett, Fram/Victoria, Puch Dakota och det senaste tillskottet en DKV Super Sport.Även påhängare HMV Fuchs och ett Velmo motorhjul som inte ens är provstartat, alltså helt oanvänt.
Ett stort tack till Peter, Eva och Andreas för en trevlig kväll.