Avrostningen 2012 kunde ha blivit en väldigt blöt tillställning.
Under början av veckan lovade alla väderinstitut rikliga mängder regn denna lördag och klubben började bolla idén om att flytta körningen till söndagen som verkade bli en fin dag.

Men som en skänk från ovan ändrades rapporterna alltefter som veckan gick, först till att mängden regn minskade från över 30 mm till att bara handla om några få mm under morgonen till att på fredagen utesluta regn helt och till och med bjuda på sol men med en kraftig blåst.

Å visst var det så att solen var framme en stund på lördagmorgonen men den försvann sedan i mörka moln, som tur var så kom det bara ett par enstaka droppar regn under dagen, blåsten däremot den var kraftig som utlovat.27 tappra mopedister trotsade trots allt vädret och körde denna runda som faktist var för nionde gången i ordningen, nästa år är det 10:e gången och jubileum.

Även en och annan ny medlem var med och körde. Bland annat Sixten Renqvist med en udda Velmo påhängsmotor i framhjulet på en Husqvarna cykel. Också andra intressanta ”nya” mopeder var med, Anders Carlsson med en hemmasnickrad moppe med Honda trampmotor, Walton Öhlund körde Gilera Touring, Nicke Hansegård Puch Mexico å David Johansson kom på en härligt patinerad Crescent 2000.