Det var oklart in i det sista om vi skulle kunna anordna Mopedens dag på Rådhustorget.
Men det blev lättnader i folkhälsomyndighetens restriktioner och vi kunde genomföra evenemanget för 19:e gången. Samtidigt deltog vi i firandet av Piteå 400 år.
Det blev ett något bantat evenemang då vi i inte hade något mopedlotteri och musiken kom från en ljudanläggning med 60–70 tals musik från Spotify.Ett 50 tal mopeder hade checkat in och stod utspridda på Rådhustorget. Som vanligt så sken solen och alla såg ut att trivas bland mopederna i det fina vädret.

9 penningpriser lottades slumpmässigt ut till de som ställt ut sina mopeder.
Alla som köpte röstkort var med att utse vinnaren av ”People´s choice” eller folkets röst. Det gick i år till en ung mopedutställare Lias Grefve från Piteå.
Han ställde ut en svart ombyggd Crescent Raketare från 1961. Priset var en glasstatyett tillverkad inför Piteås 400 års jubileum av glaskonstnär Linda Isaksson Heta Hyttan.

Intäkterna från sålda röstkort blev 3200 kr som går oavkortat till Famy Norrbotten för forskning och hjälp till drabbade av Skelleftesjukan www.famynorrbotten.se
Ett stort tack till alla utställare och besökare som tillsammans gör Mopedens dag till en folkfest och en trevlig tradition som vi skall fortsätta med i flera generationer.
Och till sist ett stort tack för sponsring av annonser i lokaltidning och Facebook
Piteå Mc & Motor         AE-Däckcenter        VERSAL i Piteå